Tussenschoolse opvang (TSO)
Het overblijven wordt verzorgd onder verantwoordelijkheid van de school.
Wij willen werken op een activiteiten gerichte manier. Dit betekent dat er verschillende activiteiten op maat worden aangeboden, waar de kinderen uit kunnen kiezen. Op maat betekent dat er goed gekeken wordt naar de behoefte per leeftijdsgroep.
Een aantal voorbeelden zijn: voetbal, creatieve activiteiten, koken, bakken en iets bijzonders voor de jongsten.
Er worden ook activiteiten georganiseerd naar aanleiding van ideeën en wensen van de kinderen zelf. Belangrijk uitgangspunt is echter: Kinderen moeten niets! Zij mogen zich ook vervelen, maar niet omdat er niets te doen is.
Er wordt gewerkt met de landelijke richtlijn die betekent dat er één begeleider werkt met 15 kinderen. Afhankelijk van de activiteiten die er ondernomen worden, verschilt dit wel eens maar dit is wel het uitgangspunt,waardoor kwaliteit en veiligheid voorop staan.
Praktijk:


- Voordat de activiteiten beginnen is er tijd om te eten. Dit is voor de jongste kinderen een half uur en voor de oudere kinderen vijftien minuten. In de praktijk blijkt dat de jongste kinderen meer tijd nodig hebben om te eten. Ook als de tijd niet voldoende is, krijgen de kinderen de gelegenheid om alles op te eten.
- Wij werken met vrijwilligers, stagiaires en gediplomeerde medewerkers.
- De administratie is in handen de Stichting Boost BMS. Kind(eren) kunnen via een digitaal inschrijfformulier aangemeld worden. Hier kunt u aangeven op welke dagen uw kind gebruik zal gaan maken van de tussenschoolse opvang.
U machtigt de Stichting Boost BMS om maandelijks via automatische incasso te incasseren. - De prijs voor de tussenschoolse opvang bedraagt € 2,00 per dag per kind.
- Incidenteel overblijven is ook mogelijk. Het tarief hiervoor is € 2,50 per kind per keer. U moet dit contant meegeven aan uw kind op de dag van het overblijven.
Wanneer u nog vragen en/of opmerkingen hebt, kunt u altijd contact opnemen met de directie van de school.